Добре дошли на моята страница, скъпи приятели!
Чуствайте се свободни, да разглеждате и изпробвате рецептите ми и искренно се надявам да ви се харесват!
Ако имате някакви въпроси - питайте без притеснение.
Ще се радвам да ви отговоря!

Pages

Search

Friday, February 26, 2010

Необичайна пица с пресни зеленчуци и сирене


for English version of the recipe click here


     Най-любимото нещо за ядене на дъщеря ми, е тази пица. Въпросната пица е просто студено предястие, което е много лесно за правене и в същото време много вкусно. Дъщеря ми обаче, може да я яде за закуска, обяд и вечеря. Правила съм я много пъти за разни събирания и винаги е била "хит" на трапезата. Няма човек, който да я е опитал и да не ми е искал "рецептата". То пък една рецепта ... Доста силно казано е, че това е чак пък рецепта - просто нарязани на ситно зеленчуци и настърган кашкавал, сложени върху изпечена и намазана с крем сирене тестена подложка. Ама добре ... ще я напиша!








Пица с пресни зеленчуци и сирене

 Необходими продукти:

450 гр ( 2 пакетчета от 8 oz) Крем сирене (Cream cheese) със стайна температура

1 пакетче  "Ranch" - Salad Dressing & Seasoning Mix

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1-2 супени лъжици майонеза (по желание)

зеленчуци: броколи, карфиол, зелен лук, моркови, домати (по възможност малки доматчета)

400-500 гр настърган кашкавал ("Моцарела", "Чедър" ...)

2 опаковки "Pillsbury Crescent - Recipe Creations" или "Pillsbury Crescent Rolls"

Забележки:

     Количеството на зеленчуците е по ваше усмотрение. Трябва да имате достатъчно, за да покриете тестения блат, но и не прекалено много, защото ще падат от готовата пица.
     Можете да добавите и други зеленчуци, от сорта на зелена пиперка, обезкостени маслини и т.н.
     Ако нямате достъп до продуктите на "Pillsbury", можете да използвате някакво готово многолистно тесто или да приготвите свое.
     Ако нямате подправката "Ranch", овкусете сместа от крем сирене и заквасена сметана с подправки по ваш вкус, които смятате че ще си подхождат със зеленчуците отгоре.
     Пицата можете да приготвите и един ден предварително, но в този случай не поставяйте веднага доматчетата отгоре, защото ще се оводнят и намокрят кашкавала. Сложете ги непосредстжено преди сервирането.

Начин на приготвяне:

      Подмажете с малко мазнина голяма плитка тава и разстелете в нея двете опаковки тесто едно до друго, като слепете краищата им, където се събират. Надупчете тестото с вилица, за да не се надува и го изпечете до приятно златист цвят. Извате го от фурната и го оставете напълно да се охлади. Това ще ви бъде основата на пицата.
      През това време разбийте с миксер мекото крем сирене и заквасената сметана. Прибавете и малко майонеза ако искате и овкусете със сухия "Ranch" (не е необходимо да слагате цялото пакетче - пробвайте го на вкус). Разстелете на равномерен пласт приготвената смес върху охладения тестен блат.
     Сега си пригответе зеленчуците. Начупете изчистените и измити карфиол и броколи на малки "китки" и ако е необходимо (ако пак са прекалено големи) ги донарежете с нож. Накълцайте на ситно морковите (аз използвам "кухненския робот"за тях). От зеления лук нарежете на дребно само "перата" (зелената част). Доматите също нарежете на макли кубчета, а ако използвате малки доматчета, само ги срежете на две.
      Намазаната със сирене основа, първо поръсете равномерно с нарязаните моркови. Отгоре разпределете броколите и карфиола и притиснете леко с ръка, за да се залепят зеленчуците върху сиренето. Поръсете отгоре настъпгания кашкавал, аражирайте най-отгоре доматчетата и поръсете с перцата от лука. Покрийте с пластично фолио и оставете на хладно за 1-2 часа, за да поомекне блата.
     Сега вече ви остава, да нарежете на порций и да сервирайте.

4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...