Добре дошли на моята страница, скъпи приятели!
Чуствайте се свободни, да разглеждате и изпробвате рецептите ми и искренно се надявам да ви се харесват!
Ако имате някакви въпроси - питайте без притеснение.
Ще се радвам да ви отговоря!

Pages

Search

Thursday, October 21, 2010

Пилешка супа

  
     Любимата супа на нашето семейство, а и на всичките ни Американски приятели. Някои от приятелките на дъщеря ми са в състояние да прелетят няколко щата, за да си хапнат от нея.
     Посвещавам тази публикация специално на Ашли - най-добрата приятелка на моята дъщеря и моя втора дъщеря.

Необходими продукти:

около 1 кг пилешко месо (за предпочитане с костите)
1-2 картофа
1-2 моркова
1 зелена пиперка
1 голяма глава кромид лук
1 домат (или съответното количество консервирани домати)
около 1 купичка тънко фиде (или количество по ваш вкус)
малко целина (по желание)
1-2 с.л. "Вегета"
сол
малко олио (само ако месото ви е много постно)
пресен магданоз

Ще ви е необходимо още за застройката:

3-4 с.л. брашно
300-500 гр кисело мляко
1-2 яйца

Начин на приготвяне:

     Измийте пилешкото месо, сложете го в голяма тенджера с 5-6 литра вода и малко сол и го сварете. Отместете тенджерата от котлона. Извадете свареното месо от бульона и го оставете на страна. В горещия бульон прибавете нарязаните на ситно лук, моркови, пиперка и домат. Добавете "Вегета"-та и опитайте на сол. Върнете тенджерата на котлона и варете около 10-15 минути. Прибавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи и варете до пълната готовност на зеленчуците. Ако нивото на течността в тенджерата е спаднало много, добавете още вода. А ако месото ви е без мазнина по него, добавете и малко олио.
     Докато зеленчуците се варят, обезкостете месото, го почистете от кожичките и го накъсайте или нарежете на малки парченца. Върнете го в бульона със сварените зеленчуци и добавете фидето. Варете още 10-15 минути, за да се свари фидето и отместете от котлона. С черпак Оберете колкото повече можете от мазнината по повъхността на супата и я заделете в някава купичка настрана.
     Докато супата е още гореща, направете застройката.
     В дълбоко тиганче или тенджерка, смесете киселото мляко с яйцето, брашното и щипка сол. Рзбъркайте до хомогенност и го сложете на слаб огън. С телена бъркалка бъркайте постоянно, докато сместа започне да се сгъстява. Добавте в нея един черпак от горещата супа (като се стремите да загребвате само бульон) и продължавайте да бърката и варите. Когато сместа ви се сгъсти отново, добавете още 1-2 черпака от бульона. Варете при непрекъснато бъркане, за да предотвратите образуването на брашнени топчета или загаряне още 3-4 минути. Излейте готовата застройка обратно в тенджерата със супата и разбъркайте. Върнете обратно мазнината, която бяхте отделили от супата, разбъркайте отново и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Мои бележки:

      Количеството на продуктите за застройката, зависи от количеството на супата която сте приготвили. Продуктите, които съм изброила по-горе, са достатъчни за 5-6 литра супа.
     Целта на отделянето на мазнината преди застройването е да не бъде погълната от застройката, което ще развали вида на супата.
     С така приготвената варена застройка, супата е много по-трайна и не се пресича при притопляне.

Да ви е сладко!

6 comments:

  1. Мммм, сега разбирам защо по филмите някой като се разболее все пилешка супа му носят :))) То не само душата ти сгрява, ами и те пречиства от вируси и всякакви гадости!Само не знам днес кого да измрънкам да ми направи/донесе :)))

    ReplyDelete
  2. Много пъстра супичка, Руми!
    как ням а да прелети човек няколко щата :)

    ReplyDelete
  3. Благодаря момичета! :)
    DSdiva,съжалявам че съм толкова далече! Иначе с удоволствие ще ти донеса супичка! :)
    Спасибо Анна!
    Поздрави на всички!

    ReplyDelete
  4. Ееее, разтопих се само от желанието ти !
    Много благодаря :)

    ReplyDelete
  5. Bravo ,nai-posle namerih to4nata recepta !!!! Dnes gostite mi ostanaha super dovolni;) Nai-ve4e Az ;)))) Samo, 4e zastroikata q napravih s tri lajizi kiselo mlqko na tri litra bülion ..i edna 4aena laji4ka braschno..i qice razbirase ! Blagodarq !!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...